Första mejeriinstallationen i Sverige nominerad i Dagligvarugalan

”Detta kommer att bli det moderna mejeriet. Det är jättehäftigt!”

Erik Magnusson, buitkschef ICA Supermarket Bjärred

AKTUELL INSTALLATION: ICA Supermarket Bjärred har uppgraderat sin befintliga mejerifront med Scanloader självfrontande hyllsystem och Super U säkerhetsdörrar med förstärkt LED-belysning.

Varje år hyllas dagligvarubranschens mest framgångsrika medarbetare i Dagligvarugalan, arrangerad av tidningen Fri Köpenskap. Vi är stolta (men inte särskilt förvånade) över att vår kund ICA Supermarket Bjärred blev nominerad till Årets Mejeriavdelning. Butikschef Erik Magnusson delar med sig av sin vinnarstrategi. 

”Mejeriet är väldigt viktigt för oss. Avdelningen har byggts om tillsammans med Scantech så att den känns mer som en färskvaruavdelning visuellt. Ett nytt utseende, modernare sortiment och enklare hantering har bidragit starkt till vår nominering. Vi är supernöjda!”

Idag kan mejeriavdelningen erbjuda ett större antal varugrupper i förhållande till ytan, vilket öppnat dörren för fler produkter inom exempelvis havre och laktosfritt. När nyheter kommer ställer personalen enkelt om hyllorna efter nya förpackningsstorlekar.

”Genom att erbjuda ett bredare mejeri kan vi öka konkurrenskraften och göra det möjligt för fler att stödja sin lokala butik. Det känns bra att kunna möta kunder som önskar produkter vi inte kunnat ta in tidigare. Dessutom har marginalerna och volymerna ökat sedan installationen. ”

Andra vinster är att personalen inte längre behöver lägga tid på frontning. Det sparar upp till två timmars arbete varje dag. Även städmomenten är enklare, hyllornas metallskenor lyfts ur och torkas av för hand. Plastrullarna och smutsgömmorna från förr är inget man saknar.

”Detta kommer att bli det moderna mejeriet. Vi har fått en helt ny look. Hyllorna ser alltid inbjudande ut och LED-belysningen gör att man upplever mejeriet på ett helt annat sätt. Det har blivit jättebra. Scantech har tänkt på varje detalj och vi är mycket nöjda med uppföljningen. Servicen är fantastisk!”

Vill du veta mer?

Rickard Nilsson
Scantech Scandinavia AB
Mobil: +46 708 18 19 97

Vill du hellre bli kontaktad?

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!