Tysk teknologi från Scantech ger nominering till Årets Mejeriavdelning 2019

Efter mindre än ett år på nordiska marknaden skapar Scantech intresse på Dagligvarugalan. Företagets första mejeri-installation i Sverige gav ICA Supermarket Bjärred en nominering till Årets Mejeriavdelning 2019.

”Detta kommer att bli det moderna mejeriet. Vi chansade på en ny leverantör och det är vi väldigt tacksamma för idag”, säger Erik Magnusson, butikschefICA Supermarket Bjärred.

Scantech erbjuder moderna exponeringslösningar som rustar butiker för framtidens konsumtionsvanor. Installationerna baseras på ett flexibelt självfrontande hyllsystem som kan kombineras med ny patenterad kylteknik.

”Med hjälp av tysk ingenjörskonst vill vi skapa försprång inom svensk dagligvaruhandel. Nomineringen är en bekräftelse för oss att det finns en marknad för ny teknik som lyfter butiker på många olika plan. Det kräver att man vågar tänka större”, säger Mikael Bergman, försäljnings- och marknadschef på Scantech Scandinavia.

ICA Supermarket Bjärred kan numera erbjuda ett bredare sortiment samtidigt som LED-belyst exponering och självfrontande hyllor ger ett toppmodernt intryck. Man ser detta som en starkt bidragande orsak till nomineringen.

”Efter ombyggnaden känns mejeriet mer som en färskvaruavdelning visuellt. Nu får vi plats med fler varugrupper på samma yta, vilket gjort att vi ökat både volymerna och marginalerna. Att slippa frontning i kombination med enklare städmoment sparar flera timmars arbete varje dag”, säger Erik Magnusson.

”Hjärtat i vår verksamhet handlar om att förenkla den dagliga varuhanteringen i butikerna samtidigt som vi gör dem mer framgångsrika och lönsamma”, säger Mikael Bergman.

Intresset för Scantechs teknologi har spridit sig snabbt bland skånska ICA-handlare. Idag pågår installationer i ICA Maxi Hyllinge, ICA Maxi Ängelholm, ICA Maxi Toftanäs, ICA Kvantum Åstorp, ICA Kvantum Klippan, ICA Kvantum Malmborgs Caroli, ICA Supermarket Osby, ICA Supermarket Tollarp, ICA Supermarket Bjärred, ICA Supermarket Rönneholm och ICA Nära Ljungskogens Livs

AKTUELL INSTALLATION: ICA Supermarket Bjärred har uppgraderat sin avdelning för kylda drycker med Scaneton Front dryckeskyl utrustad med Scanloader självfrontande hyllsystem, Super U säkerhetsdörrar, förstärkt LED-belysning och Scantechs patenterade kyllösning.

Vill du veta mer?

Rickard Nilsson
Scantech Scandinavia AB
Mobil: +46 708 18 19 97

Vill du hellre bli kontaktad?

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!